Εργαστήρι Ευαισθητοποίησης Φύλου και Σεξουαλικότητας για το φοιτητικό πληθυσμό του ΠΔΜ

Νέα & Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Δομής Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΔΟ.ΨΥ.Σ.Υ.) της  Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (ΜΥΦΕΟ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) ανακοινώνουμε τη διοργάνωση ενός «Εργαστηρίου Ευαισθητοποίησης Φύλου και Σεξουαλικότητας» σε συνεργασία με τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT – Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα. Το διαδικτυακό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 μμ. με 15.00μμ. Απευθύνεται σε όλο το φοιτητικό πληθυσμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σε αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης θα παρουσιαστούν οι βασικές έννοιες και ορολογίες γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου, τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, καθώς και δεδομένα αναφορικά με τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Για όλα τα άτομα που φοιτούν στο Ίδρυμα και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη δράση απαραίτητη είναι η εγγραφή τους με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο. Οι εγγραφές θα μείνουν ανοιχτές ως και την Τετάρτη 8/12/2021.

Στη δράση θα μιλήσουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+ – Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, Φίλιππος Παγάνης- Ψυχολόγος, Εκπ. Ψυχοθεραπευτής και Χρυσούλα Ηλιοπούλου- MSW, MEd Ψυχοθεραπευτρια, Κλινική Σεξολόγος.

Τη δράση συντονίζει η Ψυχολόγος της Δομής Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης της ΜΥΦΕΟ στην Κοζάνη, Ελπίδα Σεψά.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ιδρύματος.